خاطرات و گنجینه خاطرات

گنجینه خاطرات

زندگی هر انسانی پر از خاطرات تلخ و شیرین است. لحظاتی شاد و غمگین. لحظاتی با استرس و در انتظار و یا به امید به دست آوردن چیزی. لحظاتی باکسی که دوستش داریم. زندگی همه‌ی ما از خاطرات ریزودرشت تشکیل‌شده است. تمام گذشته‌ی ما. خاطره‌ها به ما نشان می‌دهند که بر ما چه گذشته است. خاطره‌ها به ما می‌گویند که بر ما چه گذشته است و ما چه کسی بوده‌ایم.  بسیاری از ما درگذشته با یک آب‌نبات آن‌قدر خوشحال می‌شدیم که گویی دنیا را به ما داده‌اند. زندگی فرازوفرودهای مختلفی دارد و از همه‌ی آن عبور کرده‌ایم و به اینجا رسیدیم.

زندگی هر هنرمند خالی از این مسائل نیست و بسیار پررنگ‌تر از آدم‌های معمولی است. خاطراتی که هر هنرمند در وجود خود دارد گنجینه‌ی گران‌هایی است که هرلحظه او را به‌جاهای مختلف می‌برد. هنرمند هرلحظه می‌تواند با خاطراتش لبخند بزند و بگرید.

خاطرات ما مجموعه‌ای از رخدادها، اتفاقات، احساسات و تصاویری است که از زندگی ما در وجود ما با توجه به شخصیتمان ثبت‌شده است. این لحظات می‌توانند پیوسته یا گسسته باشند. می‌توانند رنگی و یا سیاه‌و‌سفید باشند. می‌توانند شفاف یا مبهم باشند. هر خاطره‌ای ویژگی مخصوص به خودش را دارد و می‌تواند برای ما یاد‌آور خیلی از موارد باشد.

هنرمندان همیشه از این گنجینه‌ی شخصی و منحصربه‌فرد خود استفاده می‌کنند. هنرمندان از خاطرات خود استفاده‌های مختلفی‌ می‌کنند مانند:

ایده‌ گرفتن

هنرمندان بسیاری در سراسر دنیا از خاطرات خود ایده‌ی بسیاری از آثار خود را استخراج کرده‌اند و معمولاً بسیار موردتوجه واقع می‌شوند چون این ایده‌ها واقعی‌تر و بیشتر قابل‌درک هستند. ایده‌های جالب از خاطرات رازمانی می‌توانیم استخراج‌کنیم که تیز باشیم و نگذاریم خاطره‌ها به‌راحتی از دست ما فرار کنند.

بیان احساسات

هر خاطره‌ای یک‌بار احساسی دارد.  هر خاطره‌ یک تجربه‌ای برای ما بوده است که ما در آن لحظه با توجه به شخصیتی که در آن زمان داشتیم درگیر یک احساس خاص مربوط به آن لحظه می‌شویم و ممکن است با تکرار آن شرایط در دنیای واقعی احساس دیگری را تجربه کنیم اما هر بار که آن خاطره را مرور می‌کنیم به احساس یکسانی می‌رسیم. هنرمندان تلاش می‌کنند مسیری را ایجاد کنند که حس موردنظر که خود تجربه کرده‌اند را به دیگران انتقال دهند.

منبع یادگیری

جالب‌ترین کاری که می‌توان انجام داد یادگیری از خودمان و خاطراتمان است. اگر به گذشته نگاه کنیم خواهیم دید می‌توانستیم انتخاب بهتری را انجام دهم. مثلاً بهتر بود آن جمله را به دوستم نمی‌گفتم و یا بهتر بود با نزدیکانم رابطه‌ی بهتری برقرار می‌کردم و یا در انتخاب دوست بیشتر دقت می‌کردم.

زندگی‌نامه

بسیاری از هنرمندان شرح‌حال خود در طول زندگی را در قالب زندگی‌نامه می‌نویسند و این چیزی نیست جز خاطره‌ی خالص. توالی خاطره‌ها و نحوه‌ی بیان آن خاطرات به آن‌ها کمک کرده است که برای مدتی مخاطب خود را درگیر بخشی از زندگی خود کنند. البته گاهی‌ اوقات زندگی‌نامه‌ توسط فرد دیگری نوشته می‌شود. اما این کتاب‌ها بسیار خواندنی و جذاب هستند مثل زندگی‌نامه استیو جابز. در حالت کلی زندگی‌نامه‌ها بسیار جذاب هستند چه در قالب شرح‌حال، چه در قالب داستان و چه در قالب فیلم.

خاطره‌ها را به بند بکشید تا فرار نکنند

حال باید بدانیم که چگونه می‌توانیم از خاطرات خود استفاده کنیم. خاطرات بسیاری در زندگی همه‌ی ما وجود دارد ولی ما معمولاً خاطرات خاص و درشت را به یاد می‌‌آوریم و اکثر خاطر‌ه‌ها درون ذهن ما دفن می‌شوند. شاید برای شما هم پیش‌آمده باشد یکی از همکلاسی‌های قدیمی خود را یک‌باره می‌بینید و کلی خاطره زنده می‌شود. تقریباً همه این تجربه را دارند که با ورق زدن آلبوم عکس خود و خانواده، بسیاری از خاطرات زنده‌می‌شوند و ما را به مسیری بسیار طولانی در زمان می‌برند. خاطره‌ها از بین نمی‌روند ولی دفن می‌شوند و تا شرایط برایشان فراهم نشود بیرون نمی‌آیند.

برای اینکه بتوانیم از خاطره استفاده کنیم باید آن‌ها را دربند کنیم. باید با نوشتن و مکتوب کردن آن‌ها از دفنشان جلوگیری کنیم. برای اینکه بتوانید به‌خوبی از خاطره استفاده کنید باید یک دسته‌بندی ایجاد کنید و هر خاطره را در دسته‌ی مخصوص خود قرار دهید. مثلاً می‌توان به دسته‌های خاطره‌ها خنده‌دار، خاطرات آموزنده و خاطرات یادگیرنده تقسیم کرد. خاطرات خنده‌دار همان‌طور که از اسمش پیداست خاطراتی است که برای شما جالب است و می‌تواند برای بقیه نیز جالب باشد. خاطرات آموزنده خاطراتی است که در آن درسی وجود دارد و یک نکته‌ی خاص در آن نهفته است. خاطرات یادگیرنده خاطراتی است که فقط برای شما مفید است و شما از آن خاطره نحوه‌ی عملکرد خود را بررسی می‌کنید و این دسته نوعی از ارزیابی خود است. می‌توانید برای اینکه ثبت شما دقیق‌تر باشد برای هر خاطره تصویری هم تهیه کنید که در یادآوری خاطره به ما کمک کند.

این دسته‌بندی فقط به‌عنوان‌مثال مطرح شد و شما هر نوع دسته‌بندی به درد شما می‌خورد را  استفاده کنید. پس همین‌الان ۱۰ دقیقه معادل ۶۰۰ ثانیه به خود فرصت دهید و یک دسته‌بندی برای ثبت خاطره‌های خود ایجاد کنید. همیشه خاطرات را جدی بگیرید. خاطرات تجربه‌ی منحصربه‌فرد شما از زندگی‌ است.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *