خلاقیت

مقاله خلاقیت چیست

مقاله خلاقیت چیست

تعریف خلاقیت

شاید برای شما پیش‌آمده باشد که یک کلیپ در اینستا گرام چنان تعجب شمارا برانگیزد که تا چند دقیقه از شدت تعجب به آن فکر کنید و از خود بپرسید:

آخِ چطوری به فکرش رسیده؟

مثلاً من یک کلیپ در اینستا گرام دیدم که یک آدم بیکار وان حمام را پر از نوتلا کرد و به داخل آن رفت. یک کار عجیب و متفاوت که من را غافلگیر کرد.

اما چه فایده؟

آیا کار درستی انجام داده است؟

آیا این کار منطقی است؟

هدفش از این کار چه بود؟

در طول زندگی چیزهای عجیب‌وغریبی می‌بینیم. کارهای جدید و متفاوت. اما پوچ و بی‌حاصل.

شاید به آن‌ها گفته شود که انسان‌های خلاقی هستند اما در بحث‌های تخصصی این افراد جایگاهی ندارند.

در این مقاله تصمیم دار به دو ویژگی بپردازم که کارهای خلاقانه در باید داشته باشند. امیدوارم مقاله خلاقیت چیست به شما کمک کند

خلاقیت چه ویژگی دارد؟

اگر شما می‌خواهید کار خلاقانه انجام دهید تلاش کنید که این دو ویژگی را در کار خود داشته باشید. این دو ویژگی جدید بودن و کاربردی بودن است.

نو باشد

کارهای خلاقانه‌ی شما باید حداقل از یک جنبه جدید باشد. باید یک وجه متفاوت نسبت به قبل داشته باشد. اگر بخواهید خودکاری جدید تولید کنید باید یک ویژگی متفاوت نسبت به بقیه‌ی خودکارها داشته باشد. مثلاً از یک ماده‌ای درست‌شده باشد که بعد از در دست گرفتن به شکل دست ما دربیاید تا راحت‌تر در دست قرار بگیرد. یا خودکاری درست کنید که به‌جای در زیپ داشته باشد.

هر ویژگی متفاوتی که به حصول خود اضافه می‌کنید شما به خلاقیت نزدیک‌تر شده‌اید. نباید ذهن خود را  محدود کنید. باید بتوانید در هر زمینه‌ای از این ویژگی نو بودن استفاده کنید. لازم نیست که فقط یک جسم فیزیکی در میان باشد. می‌توانید راه جدید پیدا کنید تا پدرتان را خوشحال کنید. مثلاً عکس جوانی‌های خود را با  فتوشاپ کنار عکس جوانی پدرتان بگذارید و یک عکس سیاه‌وسفید چاپ کنید. (البته باید به روحیه‌ی پدرتان توجه کنید). یا می‌توانید با یک جمله‌ی جدید عزیزترین آدم زندگی خود را شگفت‌زده کنید. جمله‌ای مثل جمله‌ی من حاضرم به خاطر تو کل رودخانه‌ی کارون را برعکس شنا کنم و منتظر می‌مانم تا من را شکار کنی!!!

همین‌الان یک کاغذ بردارید و سه کار جدید روی آن بنویسید و مشخص کنید که یکی از آن‌ها را چه زمانی انجام خواهید داد.

کاربردی باشد.

کار خلاقانه اگر کاربردی نباشد می‌شود مثل همان وان پر از نوتلا. یک کار بیهوده و پرزحمت.

کارهایی که در زندگی روزمره‌ی ما انجام می‌شود آماده و حتی تشنه‌ی یک  حرکت خلاقانه هستند. چون جنبه‌ی کاربردی بودن  خلاقیت حداقل انجام این کار است.

همه می‌دانیم که کاربردی بودن یعنی به یک دردی بخورد. یک مشکلی را حل کند یک زحمتی را کم کند.یک فشاری را بکاهد و یک عذابی را برهاند.

چه مشکلی دارید که شمارا آزاد می‌دهد؟ فرقی نمی‌کند بزرگ باشد یا کوچک.

اگر مشکلی دارید شما یک ظرف آماده‌ برای ریختن اکسیر خلاقیت در آن دارید.

کسی که هرروز دیر سرکار می‌رسد.

کسی که با دیگران زیاد بحث می‌کند.

کسی که وقت کم می‌آورد.

کسی که خجالتی است.

کسی که زیاد با گوشی‌اش کار می‌کند.

کسی که زیاد برای دیگران وقت می‌گذارد.

هرکدام از این موارد یک ظرف آماده است. با حل کردن این موارد شما یک کار خلاقانه انجام داده‌اید. البته باید راه‌حلتان نو باشد. اگر نبود هم عیب ندارد. ولی اگر راه‌های مختلف را امتحان کرده‌اید و به جواب نرسیده‌اید. حتماً راه‌حلتان نو خواهد بود.

روی همان کاغذی که سه کار جدید را نوشتید چک کنید که آن سه کار چه کمکی به شما می‌کند.

از شما تقاضا دارم به ادامه مقاله خلاقیت چیست توجه کنید.

پیچیده‌تر از قبل

امروزه شاید کمی فرایند خلاقیت پیچیده شده است. چون باید قبل از انجام این‌ کار بیاییم ببینیم که آیا می‌توان صورت‌مسئله را پاک کرد یا نه.آیا نمی‌توان مسئله را عوض کرد. کسی که دیر به سرکار خود می‌رسد آیا  باید راهی پیدا کند تا زودتر به محل کار خود برسد؟

آما در خلاقیت جدید می‌توان گفت:

آیا می‌توان ساعت کاری محل کار را تغییر داد؟

آیا باید به انجام این کار ادامه داد؟

آیا وجود شرکت ضروری است؟

آیا می‌توان ساعت کاری را کاهش داد؟

در خلاقیت جدید می‌توان از این سؤال‌ها از خود پرسید.

 بازی بازمان

یکی از راه‌هایی که می‌توان به این سؤالات نزدیک شد پرسیدن سوا لاتی ذیل زمان است. یعنی حرکت به‌صورت نامحدود بر روی نوار زمان. می‌توان به مواردی اشاره‌کرده مثل:

بودن یا نبودن

دیروز با فردا

سریع یا آهسته

طولانی یا کوتاه

مثلاً کسی که می‌خواهد مسئله‌ی وقت کم‌آوردن را حل کند می‌تواند از خودش سؤالات زیر را بپرسد.

آیا به انجام کار جدید نیاز است؟

آیا تفاوتی می‌کند دیروز انجام شود یا فردا؟

آیا می‌توان کارها را سریع‌تر یا آهسته‌تر انجام داد؟

آیا می‌توان کارها را کوچک‌تر انجام داد؟

مثال بالا فقط یک مثال است. من هر عامل را بنا بر نوع سؤال و سلیقه شخصی‌سازی کردم برای همین ممکن است که سؤالات شما با سؤالات من کاملاً متفاوت باشد. مهم این است که چهار مورد را لحاظ کنید.

کاربردهای امروز

امروزه سرعت زندگی بسیار بالا رفته است. امروزه حجم اطلاعات بسیار زیاد است. اما رضایت از زندگی نسبت به گذشته کم شده است. شاید یکی از دلایلش سرعت‌بالای امروز باشد. زندگی ماشینی و روزمرگی کمک زیادی به این عدم رضایت کرده‌اند.

امروزه وظیفه‌ی خلاقیت خیلی سنگین‌تر از گذشته است. چون عامل کاربرد بسیار پررنگ است. عامل نو بودن هم خودبه‌خود وجود دارد چون با مسائل جدید طرف هستیم و نیاز به جواب جدید داریم.

مشکل دیگر جابه‌جایی مسائل و جواب‌ها با یکدیگر است. مثلاً کسانی که آرامش ندارند به‌جای برطرف کردن عامل این عارضه با چیزهایی مثل قرص خواب مشکلات خود را به شکل ناصحیح حل می‌کنند که در اصل حل نمی‌شود و آن‌ها فقط زمان حل کردن را مدام به عقب می‌اندازند.

باید برای خود مشخص کنیم که مسائل زندگی را می‌خواهیم چگونه حل کنیم.

آیا دنبال راه‌حلی مقطعی هستیم یا به دنبال راه‌حل خلاقانه و حل واقعی مسئله؟

اگر بخواهید زندگی خوبی داشته باشید ولی در حال تقلید از کسی هستید که زندگی خوبی دارد، باید به خود بگویید ایست. و از خود بپرسید که آیا من در حال زندگی خودم هستم یا در حال اجرای تئاتر زندگی دیگران؟

در خلاقیت جدید باید از خود این سؤالات را بپرسید تا مسائل درست را درست حل کنید.

در زندگی امروزی حل کردن به‌تنهایی کافی نیست.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *